Wilt u van uw tandvleeslach af?

Een kroonverlenging lost tandheelkundige problemen op

Een kroonverlenging is het chirurgisch langer maken van het deel van een tand of kies dat boven het tandvlees uitsteekt. Deze tandvleescorrectie kan nodig zijn omdat er te weinig houvast is voor het plaatsen van kronen of omdat er een gaatje te diep onder het tandvlees zit.

Een prachtige lach door een kroonverlenging

Een andere reden voor een kroonverlenging kan zijn dat tijdens of na een orthodontische behandeling het tandvlees over de tanden is gegroeid. Dan ontstaat een “Gummy-smile” of “tandvleeslach”. In sommige gevallen wordt deze overgroei veroorzaakt door bepaalde medicijnen. Ook om deze esthetische reden wordt vaak een kroonverlenging uitgevoerd. Als tanden te kort zijn of als het tandvlees ongelijk is, wordt door deze tandvleescorrectie het esthetische probleem opgelost.

Digital Smile Design bij een Gummy-smile

Een blije mond is niet alleen gezond maar heeft ook vaak een mooie lach. Als de voortanden te kort zijn dan is er bij lachen vaak veel tandvlees zichtbaar. Door een digitaal ontwerp van uw lach en gezicht te maken krijgt u een goed idee hoe deze Gummy-smile kan worden opgelost. U ziet dus vooraf hoe het eindresultaat zal gaan worden.

De behandeling

Bij een kroonverlenging maakt de parodontoloog, onder lokale verdoving, het tandvlees los en schuift het iets opzij. Vervolgens wordt het kaakbot bij de tandhals aangepast en het overtollige tandvlees weggehaald. Tenslotte wordt het tandvlees teruggelegd en weer gehecht.

Na de behandeling

De verdoving is na enkele uren uitgewerkt. Het kan voorkomen dat u dan wat pijn ervaart, welke goed te bestrijden is met pijnstillers, zoals bijvoorbeeld paracetamol 500 mg. Daarnaast kan er wat zwelling optreden. Door te koelen met ijs, vermindert de zwelling. De klachten verdwijnen over het algemeen na drie tot vier dagen.

U ontvangt na de behandeling een operatietas met daarin onder andere een instructiebrief en chloorhexidine mondspoeling 0,12%. We adviseren om vanaf 24 uur na de behandeling de mond hiermee driemaal daags 1 minuut te spoelen voor een optimale wondgenezing maar indien u een ander advies heeft gekregen dan heeft dat voorrang.

Wanneer neemt u contact met ons op?

De kans op nabloeding is klein doordat de wond is gehecht, maar dit kan wel voorkomen in het eerste uur na de ingreep. Neem altijd contact met ons op wanneer de bloeding niet stopt of als er koorts, hevige pijn of zwelling(en) ontstaan.

Twee weken na de ingreep

Eén tot twee weken na de ingreep worden de hechtingen verwijderd. Een week later is het tandvlees weer mooi genezen.

Rapportage naar uw tandarts

U ontvangt een kopie van de rapportage over de uitgevoerde behandeling die naar uw tandarts wordt gestuurd.

Een kroonverlenging wordt uitgevoerd door:

Schrijf u in als patiënt >

  • 'Ik ben al bijna 10 jaar een tevreden patiënt bij MondCleanic.'

    Rob uit Hazerswoude

Uitstekende mondzorg

  • Uitstekend resultaat behandelingen (9,7 score)
  • ISO-9001 certificaat voor organisatie, steriliteit en nascholing

CONTACT

Voorstraat 107
2201 HR Noordwijk
Tel: (071) 3646 730
info@mondcleanic.nl