Wil je van je Tandvleeslach af?

Kroonverlenging: De Oplossing voor Tandheelkundige Problemen en een Prachtige Lach

Wat is Kroonverlenging?

Kroonverlenging, een veelgevraagde tandheelkundige procedure, is het chirurgisch langer maken van het deel van een tand of kies dat boven het tandvlees uitsteekt. Deze speciale tandvleescorrectie wordt uitgevoerd bij onvoldoende houvast voor het plaatsen van kronen, een te diep gaatje onder het tandvlees.

Kroonverlenging voor een Stralende Glimlach

Een prachtige lach kan worden bereikt door een kroonverlenging. Dit kan nodig zijn als het tandvlees over de tanden is gegroeid na een orthodontische behandeling, wat resulteert in een “Gummy-smile” of “tandvleeslach”. Soms wordt deze overgroei veroorzaakt door bepaalde medicijnen. Ook om deze esthetische reden wordt een kroonverlenging vaak uitgevoerd. Het esthetische probleem van te korte tanden of ongelijk tandvlees wordt opgelost met deze unieke tandvleescorrectie.

Digital Smile Design bij een Gummy-smile

Een gezonde mond is niet alleen vitaal, maar draagt ook bij aan een mooie lach. Als de voortanden te kort zijn, kan er veel tandvlees zichtbaar zijn bij lachen. Met een digitaal ontwerp van je lach en gezicht, krijg je een duidelijk beeld van hoe de Gummy-smile kan worden gecorrigeerd. Je kunt dus van tevoren zien hoe het eindresultaat eruit zal zien.

Kroonverlenging Behandeling

Bij een kroonverlenging maakt de parodontoloog, onder lokale verdoving, het tandvlees los en schuift het opzij. Kaakbot en overtollig tandvlees worden aangepast en weggehaald. Het tandvlees wordt vervolgens teruggelegd en gehecht.

Nazorg van Kroonverlenging

Na de behandeling kan er wat pijn optreden, goed te bestrijden met pijnstillers zoals paracetamol 500 mg. Mogelijke zwelling vermindert door te koelen met ijs en verdwijnt na drie tot vier dagen. Je ontvangt een operatietas met instructiebrief en chloorhexidine mondspoeling 0,12% voor optimale wondgenezing.

Contact na de Behandeling

Bij nabloeding, koorts, hevige pijn of zwelling, neem altijd contact met ons op.

Follow-up na Kroonverlenging

Twee weken na de ingreep worden de hechtingen verwijderd, en een week later is het tandvlees weer mooi genezen.

Rapportage naar je Tandarts

Je ontvangt een kopie van de rapportage over de uitgevoerde kroonverlenging die naar je tandarts wordt gestuurd.

Met onze kroonverlengingsdiensten bieden we een uitgebreide oplossing voor je tandheelkundige en esthetische behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consultatie over een kroonverlenging, en zet de stap naar een stralende glimlach.

Schrijf u in als patiënt >

  • 'Ik ben al bijna 10 jaar een tevreden patiënt bij MondCleanic.'

    Rob uit Hazerswoude

Uitstekende mondzorg

  • Uitstekend resultaat behandelingen (9,7 score)
  • ISO-9001 certificaat voor organisatie, steriliteit en nascholing

CONTACT

Voorstraat 107
2201 HR Noordwijk
Tel: (071) 3646 730
info@mondcleanic.nl