Goede nazorg: absolute voorwaarde voor tandbehoud

Nazorg na professionele gebitsreiniging

Als we uw klachten of tandvleesontsteking hebben verholpen, geniet u weer van uw gezonde mond! Na de tandvleesbehandeling zorgt u er eenvoudig zelf voor dat uw tandvlees goed herstelt. Daarbij is een goede mondhygiëne erg belangrijk. Om die reden geven wij u instructies mee over hoe u goed moet poetsen. En hoe u goed tussen uw tanden en kiezen reinigt. Zo krijgt tandplak geen kans. U ziet het: de beste nazorg levert u dus vooral zelf!

Controlebehandeling na de actieve behandeling.

Een controlebehandeling is noodzakelijk om het – door de eerdere behandelingen – bereikte resultaat te handhaven of zelfs nog iets te verbeteren. Het bestaat uit de volgende 2 onderdelen:

Controle

Na een kort globaal onderzoek wordt onder meer vastgesteld waar nog restpockets zijn en waar het tandvlees bloedt. Soms worden de tanden en kiezen gekleurd om uw mondhygiëne te beoordelen en die zo nodig aan te passen.

Behandeling

Aan de hand van de bevindingen wordt een behandeling uitgevoerd om de conditie van het tandvlees en steunweefsel te optimaliseren. Dit kan bestaan uit het reinigen van restpockets en het geven van adviezen en instructie betreffende de mondhygiëne. Bij twijfel kan de hulp van een parodontoloog worden gevraagd. Een controlebehandeling wordt afgerond met het reinigen en polijsten van het gebit boven het tandvlees. Tenslotte wordt vastgesteld wanneer een volgende afspraak voor nazorg nodig is.

Duur controlebehandeling

Een normale controlebehandeling duurt ongeveer 45 minuten. Als er veel restpockets zijn die dienen te worden gereinigd of extra zorg aan gebitsreiniging of mondhygiëne moet worden besteed, kan een controlebehandeling meer tijd vragen.

Goede nazorg is een absolute voorwaarde om tanden te behouden

Een goede mondhygiëne en regelmatige nazorg blijken de absolute voorwaarden om uw tanden en kiezen ‘levenslang’ te kunnen behouden. Laat uw tandvlees dus regelmatig controleren en respecteer de nazorgfrequentie die specifiek voor uw situatie werd bepaald. Over het algemeen wordt de nazorg eens per drie maanden uitgevoerd, maar vaker of juist minder vaak komt ook voor.

Controle eigen tandarts

Voor controle van de rest van het gebit, zoals voor gaatjes (cariës) en vullingen, is het belangrijk dat u uw eigen tandarts met een afgesproken regelmaat blijft bezoeken voor een periodieke controle.

Schrijf u in als patiënt >

  • 'Ik ben al bijna 10 jaar een tevreden patiënt bij MondCleanic.'

    Rob uit Hazerswoude

Uitstekende mondzorg

  • Uitstekend resultaat behandelingen (9,7 score)
  • ISO-9001 certificaat voor organisatie, steriliteit en nascholing

CONTACT

Voorstraat 107
2201 HR Noordwijk
Tel: (071) 3646 730
info@mondcleanic.nl