Zijn uw tandvleesklachten verholpen?

Het belang van nazorg en goede mondhygiëne

Hebben wij uw mondklachten en/of tandvleesontsteking verholpen, o.a. met een professionele gebitsreiniging? Dan is goede nazorg minstens zo belangrijk. U wilt immers blijven genieten van uw gezonde mond. Het is dan ook de bedoeling dat u ná tandvleesbehandeling door een van onze mondhygiënisten zelf actief meewerkt. Alleen dan is blijvend herstel van uw tandvlees haalbaar. Daarbij is een goede mondhygiëne erg belangrijk: geef tandplak – de veroorzaker van alle ellende – geen kans meer! We geven instructies hoe u goed moet poetsen en ook op die lastig bereikbare plekken komt. En we laten zien hoe u de ruimtes tússen uw tanden en kiezen reinigt. Wij geven de instructies, u gaat aan de slag. Of liever; aan de dagelijkse schoonmaak. De beste nazorg heeft u dus letterlijk zelf in de hand.

Controlebehandeling en conditieverbetering

Heeft u een of meerdere tandvleesbehandelingen ondergaan? Dan is een controlebehandeling minstens zo noodzakelijk. Het woord verraadt het al; de combinatie van controle en behandeling helpt om het resultaat op het gewenste niveau te houden. Of misschien zelfs nog iets te verbeteren!  

Controle tandvlees

We kijken of er nog restpockets aanwezig zijn; hoe staat het met de aansluiting tussen het tandvlees en de tand? En bloedt het tandvlees nog? Soms brengen we een tijdelijke kleurstof aan op de tanden en kiezen. Met deze ‘verklikker’ kunnen we tandplak (tandplaque) traceren en kijken of u uw gebit goed reinigt.  

Behandeling tandvlees

Na de controle voert de mondhygiënist een behandeling uit om de tandvleesconditie en het steunweefsel te optimaliseren. De behandeling kan bestaan uit het reinigen van aanwezige restpockets en adviezen en (aangepaste) instructies voor de beste mondhygiëne. Bij twijfel kan de hulp van een parodontoloog worden gevraagd.

Een controlebehandeling wordt afgerond met het reinigen en polijsten van het gebit boven het tandvlees. Tenslotte spreken we samen een nieuwe datum af voor een volgende nazorgafspraak.

Hoelang duurt een controlebehandeling?

Meestal duurt de mondhygiënische behandeling ongeveer 45 minuten. We nemen de tijd om het gebit nauwkeurig te controleren en er is ruimte voor vragen en extra instructies. Als er nog veel restpockets zijn die moeten worden gereinigd of als er extra zorg aan gebitsreiniging of mondhygiëne moet worden besteed, dan zal de controlebehandeling vanzelfsprekend meer tijd vragen. Dit is echter vooraf niet in te schatten. Natuurlijk is het wel zo dat als u dagelijks thuis veel tijd en aandacht besteedt aan gebitsreiniging en mondhygiëne, de kans klein is dat we meer tijd nodig hebben voor uw afspraak.

Besteed aandacht aan uw tanden en kiezen

Wilt u uw tanden en kiezen zo lang mogelijk behouden, in een zo goed mogelijke conditie? Dan zijn goede mondhygiëne en regelmatige nazorg essentieel. Daarnaast is het voor de gebruikelijke periodieke gebitscontrole, ter voorkoming van gebitsproblemen of het behandelen van gaatjes (cariës) met een vulling, belangrijk dat u uw eigen tandarts blijft bezoeken. Laat bovendien uw tandvlees regelmatig door ons controleren én houd u aan de afspraken. Die gaan over de inspanningen (wat moet u doen en laten) én over de frequentie. We maken altijd afspraken op maat, specifiek voor uw gebit. Meestal komt u iedere drie maanden voor een controlebehandeling.

Heeft u vragen over nazorg, mondhygiëne of een controlebehandeling? Neem contact met ons op, we helpen u graag.

Nazorg wordt uitgevoerd door:

Schrijf u in als patiënt >

  • 'Ik ben al bijna 10 jaar een tevreden patiënt bij MondCleanic.'

    Rob uit Hazerswoude

Uitstekende mondzorg

  • Uitstekend resultaat behandelingen (9,7 score)
  • ISO-9001 certificaat voor organisatie, steriliteit en nascholing

CONTACT

Voorstraat 107
2201 HR Noordwijk
Tel: (071) 3646 730
info@mondcleanic.nl