H.M. (Hankie) Bulthuis MSc. | Erkend Parodontoloog

Hankie 2 kleinMondCleanic werkt nauw samen met de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam (KvPA) en kan daardoor complementaire en complexere parodontale behandelingen aanbieden.

Hankie Bulthuis is een parodontoloog* die NVvP erkend is en naast haar werkzaamheden bij KvPA in Amsterdam is zij ook in Noordwijk werkzaam. Zij studeerde tandheelkunde aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Van 1990 tot 1996 werkte zij als tandarts in diverse praktijken. Daarnaast was zij als gastdocent verbonden aan de afdeling parodontologie van het ACTA. Van 1993 tot 1996 volgde Hankie de Master of Science (MSc) opleiding in de parodontologie aan het ACTA.

* een parodontoloog is een tandarts gespecialiseerd in het fundament of de verankering van het gebit. Kort gezegd is dit het tandvlees en het kaak-bot om de tanden en kiezen. Daarom wordt een parodontoloog soms ook wel een tandvlees-dokter of tandvlees-specialist genoemd. Na het voltooien van de 6-jarige studie tandheelkunde is er een aantal jaren als tandarts gewerkt. Vervolgens is er een post-academische opleiding in de parodontologie afgerond. Dit is een full-time opleiding aan de universiteit van minimaal drie jaar.

  

CONTACT

Voorstraat 107
2201 HR Noordwijk
Tel: (071) 3646 730
info@mondcleanic.nl