Voorkom mondproblemen

Preventie is de beste behandeling

Onze kliniek is gespecialiseerd in mondhygiënische behandelingen en chirurgische ingrepen. Wij doen er alles aan om uw mondproblemen te herstellen. Maar natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom ondersteunen wij u graag met adviezen en instructies om klachten aan mond en tandvlees te voorkomen. Gaat het om preventie, dan bent u zelf de beste behandelaar.

Tandsteen voorkomen en verwijderen

Om de vorming van tandsteen tegen te gaan is het heel belangrijk tandplak goed te verwijderen. Tandplak hebben we allemaal; het is een onzichtbaar laagje op de tanden dat bestaat uit resten van eten en drinken, speeksel en bacteriën. Door goed en grondig te poetsen én de ruimtes tussen de tanden en kiezen schoon te houden, voorkomt u dat tandplak verkalkt. Is het eenmaal hard geworden, dan spreken we van tandsteen. Tandsteen kunt u helaas niet meer wegpoetsen; dat moet u aan onze mondhygiënist overlaten. Het verwijderen gebeurt schrapend met een haakje of met een apparaatje dat ultrasone trillingen geeft en zo het tandsteen lostrilt.

Polijsten van uw gebit

Na de tandsteen behandeling polijsten wij uw tanden en kiezen. Met een speciaal borsteltje en pasta verwijderen we plak en aanslag, waardoor uw gebit glad en schoon aanvoelt. Ook eventuele verkleuringen van thee, koffie, roken of rode wijn verdwijnen van uw gebit. Uw gebit ziet en voelt niet alleen schoner en gladder, het ís ook echt zo. Groot voordeel is dat tandplak ook minder snel hecht op een schoon en glad gebit.

Preventieve mondzorg

Na afloop van de behandeling in onze kliniek voelt én ziet u meteen het verschil. U heeft een prettig en fris mondgevoel en mooie gladde tanden. Doordat het tandsteen is verwijderd, is de kans op een tandvleesontsteking en tandbederf een stuk kleiner. Uw tanden en kiezen zijn eenvoudig schoon te houden. U krijgt van ons dan ook extra poetsinstructies en tips om tandsteen te voorkomen. Nu neemt u de behandeling in de dagelijkse praktijk van ons over.

Preventiebehandeling wordt uitgevoerd door:

Schrijf u in als patiënt >

  • 'Ik ben al bijna 10 jaar een tevreden patiënt bij MondCleanic.'

    Rob uit Hazerswoude

Uitstekende mondzorg

  • Uitstekend resultaat behandelingen (9,7 score)
  • ISO-9001 certificaat voor organisatie, steriliteit en nascholing

CONTACT

Voorstraat 107
2201 HR Noordwijk
Tel: (071) 3646 730
info@mondcleanic.nl