Last van Teruggetrokken Tandvlees?

Tandvleestransplantatie: Dé Oplossing voor Terugtrekkend Tandvlees

Heb je last van terugtrekkend tandvlees? Een tandvleestransplantatie biedt hulp bij het verminderde kaakbot en blootgestelde tandwortel, wat niet alleen het uiterlijk beïnvloedt maar ook de gevoeligheid voor warme, koude of zoete gerechten.

Oorzaken van Tandvleesrecessie: Hoe Ontstaat het?

Terugtrekkend tandvlees kan veroorzaakt worden door verschillende factoren zoals veroudering, verkeerd poetsen, flossen, langdurig dragen van een beugel, of een tandvleesontsteking (parodontitis). Bacteriën of piercings kunnen ook tot tandvleesrecessie leiden. Zonder behandeling herstelt teruggetrokken tandvlees zich niet.

Tandvleestransplantatie voor Teruggetrokken Tandvlees: De Behandeling

Met een tandvleestransplantatie kun je de gezondheid van je tandvlees herstellen. De parodontoloog bedekt de blootliggende tandwortel met een stukje tandvlees uit de mondholte. Dit versterkt het tandvlees rond de tanden en kiezen en begint het genezingsproces.

Na de Tandvleestransplantatie: Wat te Verwachten?

Na de operatie kan er wat pijn of zwelling zijn, behandeld met pijnstillers zoals paracetamol 500 mg of ijs. Deze klachten verdwijnen meestal na drie tot vier dagen. Je krijgt ook een operatietas met een instructiebrief en chloorhexidine mondspoeling 0,12% voor optimale wondgenezing.

Contact en Nazorg

Heb je last van nabloeding, koorts, hevige pijn of zwelling(en)? Neem dan direct contact met ons op. De hechtingen worden verwijderd één tot twee weken na de transplantatie, en het tandvlees is een week later weer mooi genezen.

Rapportage naar je Tandarts

Je ontvangt een kopie van de rapportage over de behandeling die naar je tandarts wordt gestuurd.

Schrijf u in als patiënt >

  • 'Ik ben al bijna 10 jaar een tevreden patiënt bij MondCleanic.'

    Rob uit Hazerswoude

Uitstekende mondzorg

  • Uitstekend resultaat behandelingen (9,7 score)
  • ISO-9001 certificaat voor organisatie, steriliteit en nascholing

CONTACT

Voorstraat 107
2201 HR Noordwijk
Tel: (071) 3646 730
info@mondcleanic.nl