Wat moet ik aan ontstoken tandvlees doen?

Tandvleesbehandeling

Ontstoken tandvlees gaat soms samen met een slechte adem of met een vieze smaak in de mond. Het doet zelden pijn dus u merkt er zelf eigenlijk niet zo veel van. Het tandvlees kan wel bloeden of gevoelig zijn als u het aanraakt.

Gingivitis en parodontitis: van kwaad tot erger

Ontstoken tandvlees heet gingivitis. Bij gingivitis is de rand van het tandvlees ontstoken. Als er niet wordt ingegrepen kan deze ontsteking zich verder uitbreiden richting kaakbot. Als dat gebeurt dan spreken we over parodontitis . Als dit niet behandeld wordt, ontstaat er gevorderde parodontitis. Dan gaat het van kwaad tot erger: door de ontsteking kan het kaakbot worden afgebroken en kunnen tanden en kiezen los gaan staan en uiteindelijk verloren gaan.

Hoe ontstaat gingivitis, parodontitis en wat is het verband met het ontstaan van hart- en vaatziekten?

Een korte animatiefilm over dit belangrijke onderwerp geeft uitleg in twee minuten: Bekijk het filmpje door hier te klikken.

Hoe behandelt MondCleanic® parodontitis?

Als de parodontitis niet meer te voorkomen is, raden wij u aan een tandvleesbehandeling te ondergaan. Met ons duidelijke stappenplan weet u precies waar u aan toe bent. Na het consult waarin wij de diagnose stellen, meten wij de diepte van de pockets, oftewel de smalle ruimtes tussen het tandvlees en uw tanden en kiezen.

Daarna reinigen wij de verdiepte pockets grondig om de tandsteen te verwijderen. Als u hierbij een verdoving wilt, is dit geen enkel probleem. Wat voor ons telt is dat u zo prettig mogelijk in de behandelstoel zit.

Als het goed is zijn de pockets bij de volgende afspraak een stuk minder diep! Dat betekent dat uw tandvlees, dat eerst geïrriteerd was of bloedde, uw tanden en kiezen weer beter omsluit en dat uw mond weer gezonder is. Bespreek uw vragen en wensen gerust van tevoren. Bijvoorbeeld als u een verdoving wil tijdens de behandeling.

Wanneer is een flapoperatie nodig?

Deze tandvleesoperatie kan nodig zijn wanneer parodontitis te diep zit en niet verwijderd kan worden met een gebitsreiniging. Als er na de professionele reiniging nog ontstoken weefsel aanwezig is, dan is er een flap-operatie nodig om de problemen op te lossen.

Schrijf u in als patiënt >

  • 'Ik ben al bijna 10 jaar een tevreden patiënt bij MondCleanic.'

    Rob uit Hazerswoude

Uitstekende mondzorg

  • Uitstekend resultaat behandelingen (9,7 score)
  • ISO-9001 certificaat voor organisatie, steriliteit en nascholing

CONTACT

Voorstraat 107
2201 HR Noordwijk
Tel: (071) 3646 730
info@mondcleanic.nl