Behandelcodes en tarieven

Kosten behandelingen

Het ontcijferen van de rekening

Op de rekening staan alle handelingen die zijn uitgevoerd. Deze handelingen hebben een code die bestaat uit een letter en cijfers met een summiere omschrijving. De website Mondzorgkosten geeft uitleg over de codes en de bijbehorende tarieven.

Vaststelling tarieven per handeling

De overheid bepaalt de prijzen

De tarieven voor tandheelkundige behandelingen worden in Nederland bepaald door de overheid. Elk jaar publiceert de Nederlandse Zorgautoriteit een zogenaamde tariefbeschikking. Daarin staat wat in rekening mag worden gebracht en de bijbehorende prijzen.

Gespreid betalen

Makkelijk en snel met een lening van Lender & Spender

Wilt u een gezonder of misschien een mooier gebit, maar zijn de financiën een uitdaging? Bij behandelingen boven 2.000 euro kan gespreid betalen een optie zijn. In plaats van het complete bedrag in één keer te betalen, spreidt u de betaling uit over het door u zelf vastgestelde aantal maanden. Iedere lening bij Lender & Spender is gekoppeld aan duidelijke voorwaarden. Lees meer over de specifieke  voorwaarden wanneer u in aanmerking komt voor een lening en wanneer niet. Let op, geld lenen kost altijd geld. 

Krijg ik tandartskosten vergoed?

Ouder dan 18? Aanvullende verzekering of eigen bijdrage

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar vergoedt de basisverzekering de meeste behandelingen. Tandheelkundige zorg voor volwassenen zit niet in het basispakket. Een aanvullende tandartsverzekering wordt vaak afgesloten voor personen van 18 jaar en ouder. Deze dekt de tandartskosten (deels) tot een bepaald maximumbedrag per jaar. 

Heeft u vragen over uw rekening?

We helpen u graag maar vragen over vergoedingen kunnen we niet beantwoorden

Als u vragen heeft over de rekening die u heeft gekregen kunt u gerust contact met ons opnemen. Vragen over (gedeeltelijke) vergoedingen door uw zorgverzekeraar kunnen wij jammer genoeg niet beantwoorden. Neem daarvoor contact op met uw verzekeraar.

  • 'Ik ben al bijna 10 jaar een tevreden patiënt bij MondCleanic.'

    Rob uit Hazerswoude

Uitstekende mondzorg

  • Uitstekend resultaat behandelingen (9,7 score)
  • ISO-9001 certificaat voor organisatie, steriliteit en nascholing

CONTACT

Voorstraat 107
2201 HR Noordwijk
Tel: (071) 3646 730
info@mondcleanic.nl