Behandelcodes en tarieven

Het ontcijferen van de rekening

Op de rekening staan alle handelingen die zijn uitgevoerd. Deze handelingen hebben een code die bestaat uit een letter en cijfers met een summiere omschrijving. De website Mondzorgkosten geeft uitleg over de codes en de tarieven.

De overheid bepaalt de tarieven

De tarieven voor tandheelkundige behandelingen worden in Nederland bepaald door de overheid. Elk jaar publiceert de Nederlandse Zorgautoriteit een zogenaamde tariefbeschikking. Daarin staat wat in rekening mag worden gebracht en de bijbehorende prijzen.

Maandelijkse betaling via automatische incasso

Het is mogelijk om uw rekening te betalen in maandelijkse termijnen. Maandelijks een bedrag betalen gaat eenvoudig via automatische incasso. Neem daarvoor contact met ons op.

Krijg ik tandartskosten vergoed?

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar vergoedt de basisverzekering de meeste behandelingen. Tandheelkundige zorg voor volwassenen zit niet in het basispakket.

Aanvullende tandartsverzekering

Een aanvullende tandartsverzekering wordt vaak afgesloten. Deze dekt de tandartskosten (deels) tot een bepaald maximumbedrag per jaar. Overweeg om bij ixorg de échte risico’s af te dekken.

Heeft u vragen over uw rekening?

Als u vragen heeft over de rekening die u heeft gekregen kunt u gerust contact opnemen.

  • 'Ik ben al bijna 10 jaar een tevreden patiënt bij MondCleanic.'

    Rob uit Hazerswoude

Uitstekende mondzorg

  • Uitstekend resultaat behandelingen (9,7 score)
  • ISO-9001 certificaat voor organisatie, steriliteit en nascholing

CONTACT

Voorstraat 107
2201 HR Noordwijk
Tel: (071) 3646 730
info@mondcleanic.nl