Tarieven, rekeningen en (gespreid) betalen

Kosten behandelingen

Het ontcijferen van de rekening

Op de rekening staan alle handelingen die zijn uitgevoerd. Deze handelingen hebben een code die bestaat uit een letter en cijfers met een summiere omschrijving. De website Mondzorgkosten geeft uitleg over de codes en de bijbehorende tarieven.

Vaststelling tarieven per handeling

De overheid bepaalt de prijzen

De tarieven voor tandheelkundige behandelingen worden in Nederland bepaald door de overheid. Elk jaar publiceert de Nederlandse Zorgautoriteit een zogenaamde tariefbeschikking. Daarin staat wat in rekening mag worden gebracht en de bijbehorende prijzen.

Gespreid betalen

Behandelingen met een begroting tussen 350 euro en 2.000 euro

Bij behandelingen met een begroting tussen 350 euro en 2.000 euro kan gespreid betalen door middel van een maandelijkse factuur een optie zijn. In plaats van het complete bedrag in één keer te betalen, spreidt u de betaling uit over twee tot maximaal vier maanden. 

Kosten

De kosten voor de betaling in maximaal vier termijnen is 1% per maand looptijd over het totaalbedrag van de begroting en € 25,00 administratiekosten.

  • Looptijd van 2 maanden ⇒ 2% over het totaalbedrag van de begroting;
  • Looptijd van 3 maanden ⇒ 3% over het totaalbedrag van de begroting;
  • Looptijd van 4 maanden ⇒ 4% over het totaalbedrag van de begroting.

Vul het aanvraagformulier voor betaling in termijnen in (na ontvangst van uw begroting)

Behandelingen met een begroting boven 2.000 euro

Wilt u een gezonder of misschien een mooier gebit, maar zijn de financiën een uitdaging? Bij behandelingen boven 2.000 euro kan gespreid betalen een optie zijn. In plaats van het complete bedrag in één keer te betalen, spreidt u de betaling uit over het door u zelf vastgestelde aantal maanden. Iedere lening bij Lender & Spender is gekoppeld aan duidelijke voorwaarden. Lees meer over de specifieke  voorwaarden wanneer u in aanmerking komt voor een lening en wanneer niet. Let op, geld lenen kost altijd geld. 

De rekening 

Wij begrijpen dat patiënten hun zorgverlener kiezen op basis van vertrouwen. Persoonlijk contact is hierin onmisbaar. Daarom versturen wij onze rekeningen voor behandelingen direct vanuit onze eigen kliniek. Hiervoor gebruiken we de software van Payt. De software maakt het voor u mogelijk om uw rekeningen terug te vinden in een persoonlijke online omgeving (hier heeft u geen account voor nodig), eenvoudig uw rekeningen met iDEAL te betalen en te communiceren wanneer u vragen heeft over uw rekening of een betalingsregeling wilt treffen.

Vergoeding van uw zorgverzekeraar

Op de rekening die u van ons ontvangt staat duidelijk aangegeven welk bedrag vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw leeftijd, type behandeling en de voorwaarden van uw verzekeraar. Heeft u een vraag over de vergoeding van uw zorgverzekeraar? Neem dan direct contact op met uw eigen verzekeraar.

De werkwijze van onze kliniek

De standaard werkwijze van onze kliniek is dat wij uw behandeling eerst indienen bij uw verzekeraar. Het deel dat niet door uw verzekeraar wordt vergoed brengen we vervolgens bij u in rekening. U heeft vervolgens 14 dagen om de rekening te voldoen. Dat kan u doen door gebruik te maken van de digitale betalingsmogelijkheden, zoals iDEAL. Hebben wij nog geen of een oud e-mailadres van u, maar wilt u wel graag uw rekeningen via de mail ontvangen? Geef uw e-mailadres dan z.s.m. aan ons door.

Veilig digitaal

Al uw persoonlijke gegevens staan in een streng beveiligde omgeving. De software van Payt is gecertificeerd (NEN7510), waardoor u er op kunt vertrouwen dat Payt adequaat en veilig omgaat met uw gegevens.

  • 'Ik ben al bijna 10 jaar een tevreden patiënt bij MondCleanic.'

    Rob uit Hazerswoude

Uitstekende mondzorg

  • Uitstekend resultaat behandelingen (9,7 score)
  • ISO-9001 certificaat voor organisatie, steriliteit en nascholing

CONTACT

Voorstraat 107
2201 HR Noordwijk
Tel: (071) 3646 730
info@mondcleanic.nl