Tandvleesoperatie Lost Restproblemen op

Wanneer is een tandvleesoperatie (flapoperatie) nodig? – Complete gids voor parodontitis behandeling

Een tandvleesoperatie, ook bekend als flapoperatie, wordt vaak overwogen bij ernstige gevallen van parodontitis. Deze aandoening kan meestal genezen worden door goede mondhygiëne en een uitgebreide tandvleesbehandeling. De combinatie van deze behandelingen kan helpen de ruimte tussen de tand of kies en het tandvlees, bekend als een pocket, te verminderen.

De flapoperatie: De behandeling stap voor stap

Tijdens een flapoperatie maakt de parodontoloog het tandvlees los en schuift het iets opzij om het ontstoken weefsel te verwijderen. Deze behandeling helpt bij het goed verwijderen van tandplak en tandsteen die na eerdere behandelingen zijn achtergebleven. Ook wordt, indien nodig, de vaak grillige rand van het aangetaste kaakbot bijgewerkt. De operatie eindigt met het terugleggen en hechten van het tandvlees.

Na de behandeling: Wat te verwachten

Na de flapoperatie kan er wat pijn en zwelling optreden. Deze symptomen zijn meestal te bestrijden met pijnstillers, zoals paracetamol 500 mg, en het koelen van de wang met ijs. Verzorging na de ingreep is essentieel voor een optimale wondgenezing, inclusief het gebruik van chloorhexidine mondspoeling volgens de gegeven instructies.

Wanneer contact opnemen na een tandvleesoperatie?

Het is belangrijk om contact met ons op te nemen bij aanhoudende bloeding, koorts, hevige pijn of ongewone zwelling(en) na de flapoperatie. Onze specialisten staan klaar om je bij te staan.

Nazorg: Twee weken na de ingreep en verder

Twee weken na de flapoperatie worden de hechtingen en eventueel wondverband verwijderd. Het gezonde tandvlees hecht zich dan weer aan de tanden en kiezen. Let op: het tandvlees kan wat terugtrekken, wat de tanden en kiezen gevoeliger kan maken.

Rapportage naar je tandarts

Na de tandvleesoperatie ontvang je een kopie van de rapportage die naar je tandarts wordt gestuurd. Dit document is belangrijk voor het volgen van de progressie van je behandeling.

Bent je op zoek naar deskundige zorg voor parodontitis of overweeg je een flapoperatie? Neem contact met ons op voor meer informatie en om een afspraak te maken. Wij zijn experts op het gebied van tandvleesbehandelingen en helpen je graag op weg naar een gezonde glimlach.

Schrijf u in als patiënt >

  • 'Ik ben al bijna 10 jaar een tevreden patiënt bij MondCleanic.'

    Rob uit Hazerswoude

Uitstekende mondzorg

  • Uitstekend resultaat behandelingen (9,7 score)
  • ISO-9001 certificaat voor organisatie, steriliteit en nascholing

CONTACT

Voorstraat 107
2201 HR Noordwijk
Tel: (071) 3646 730
info@mondcleanic.nl