Luciano Pitzurra MSc. | Erkend Parodontoloog

Hankie 2 klein

Luciano Pitzurra, is één van de ongeveer 85 door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) erkende Parodontologen*. Hij studeerde tandheelkunde aan de Universita’ degli Studi di Cagliari in Sardinië, Italië en daar heeft hij tevens een master in endodontologie behaald. Luciano woont sinds 2014 in Nederland en hij heeft in 2018 óók zijn master in parodontologie behaald aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Om zich nóg verder te specialiseren in parodontologie doet hij momenteel aan ACTA twee dagen per week onderzoek naar parodontale regeneratie.

Als aimabel persoon die is opgegroeid in een warme omgeving – in zowel letterlijke als figuurlijke zin – heeft Luciano een luisterend oor voor de wensen van zijn patiënt en zal hij altijd streven naar een optimaal behandelresultaat. Hij heeft een enorme passie voor het op de beste manier oplossen van tandvleesproblemen.  Door het op een toegankelijke manier combineren van de verwachtingen van de patiënt met de laatste wetenschappelijke inzichten en technieken, streeft Luciano er naar om iedereen weer een gezonde, blije mond te geven!

* een parodontoloog is een tandarts gespecialiseerd in het fundament of de verankering van het gebit. Kort gezegd is dit het tandvlees en het kaak-bot om de tanden en kiezen. Daarom wordt een parodontoloog soms ook wel een tandvlees-dokter of tandvlees-specialist genoemd. Na het voltooien van de 6-jarige studie tandheelkunde is er een aantal jaren als tandarts gewerkt. Vervolgens is er een post-academische opleiding in de parodontologie afgerond. Dit is een full-time opleiding aan de universiteit van minimaal drie jaar.