Mallalai Berreklouw MSc. | Restauratief specialist

MallalaiMallalai Berreklouw is een restauratief specialist. Zij studeerde tandheelkunde aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) en sinds het najaar van 2021 is zij werkzaam bij MondCleanic.

Mallalai is een warm en geduldig persoon, die erg betrokken is bij haar patiënten. Zij kijkt niet alleen naar de tanden en kiezen, maar naar het hele gebit als onderdeel van het aangezicht, het kauwstelsel als onderdeel van het functioneren van het gehele bewegingsapparaat en de mondgezondheid als belangrijke factor voor de algehele gezondheid van de patiënt.

Van 2015 tot 2018 werkte zij als algemeen tandarts in diverse praktijken. Sinds haar afstuderen had ze grote interesse in het esthetisch verfraaien van het gebit. Maar alvorens dit te kunnen doen, moest de basis goed zijn. Veel klachten en onvolmaaktheden (zowel esthetische als andere) bleken hun oorsprong in de positie van de kaken ten opzichte van elkaar en/of het functioneren van de kauwspieren.

Van 2018 tot 2021 heeft Mallalai als restauratief specialist bij diverse prestigieuze (verwijs)praktijken gewerkt. Waar mogelijk maakt zij gebruik van de nieuwste technieken. Zij voert haar werkzaamheden uit met grote precisie met behulp van een microscoop, zodat niets over het hoofd kan worden gezien en elk detail klopt.

Met behulp van uitgebreide analyses aan de hand van portretfoto’s en close-ups van het gebit kijkt zij niet alleen naar de stand, de vorm, en kleur van de tanden, maar ook naar de functie van het gebit. Uit al deze informatie is vaak te herleiden wat in het verleden is gebeurd en waar de problemen dus vandaan komen. Met deze informatie kan zij een op een duurzame manier het gebit (en de esthetiek) herstellen. 

Mallalai heeft meerdere restauratieve opleidingen gevolgd in het binnen- en buitenland. Zij heeft zich onder andere verdiept in:

  • de analyse van het gezicht/gebit en digitale behandelplanning
  • de adhesieve technieken om verschillende materialen van (non – prep) facings, inlays, onlays en kronen te hechten aan tandweefsel, waarbij zo min mogelijk van het eigen “gezonde” tandweefsel wordt afgeslepen
  • orthodontie met aligners (doorzichtige beugels) om de functie van het gebit te kunnen herstellen.
  • het zo natuurlijk namaken (biomimetica) van tanden en kiezen met vulmaterialen
  • supra structuren (kronen, bruggen en kunstgebitten) op implantaten

Deze behandelingen worden door Mallalai Berreklouw uitgevoerd

CONTACT

Voorstraat 107
2201 HR Noordwijk
Tel: (071) 3646 730
info@mondcleanic.nl